Lauantain futsal-turnauksesta

Kaksi ottelua ja neljä pinnaa. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui FC Parru. Ottelussa jaettiin pinnat tulokseslla 7 – 7. Maalintekijöistä mulla ei ole lukemaa, koska pöytäkirjat menivät erotusomrien mukaan, enkä kahvilasta käsin ihan kaikkia maaleja noteerannut. Kakkosottelussa WIFK kaatui lukemin7 – 4. 
Kahta asiaa kommentoin, enenmpää en voi kun pelien seuraaminen osaltani oli sitä ja tätä, mutta
1) erotuomarointi: tuomarien toiminta ei suosinut tuomioissaan kumpaakaan joukkuetta, mutta kumulatiivisten virheiden tulkinta (siis johti niiden suureen määrään) ihmetytti minua. WIFK pysyi pelissä mukana rankkareilla: taisi ekassa erässä olla seitsemän?.
Säännöt tosin antavat mahdollisuuden tuomareille tiukkaan linjaan: vastajoukkueelle tuomitaan suora vapaapotku, jos pelaaja syyllistyy johonkin seuraavista 7 rikkomuksesta erouomarien mielestä piittaamattomasti, holtittomasti tai käyttämällä kohtuutonta voimaa:potkaisee tai yrittää potkaista vastapelaajaa, kamppaa tai yrittää kampata vastapelaajaa, hyppää vastapelaajaa päin , taklaa keholla vastapelaajaa, lyö tai yrittää lyödä vastapelaajaa, taklaa vastapelaajaa jaloin tai työntää vastapelaajaa. 
Siis virhettä ei tarvitse aina merkkauttaa kumulatiiviseksi.
2) Oli kesä tai talvi seuran väkeä ei kiinnosta jalkapallo.  Katsomot ovat tyhjiä. Toivon, että joukkueissa edes ehdotettaan junnuille mennä seuraamaan pelejä. Jalkapallokulttuuri lähtee kiinnostuksesta lajiin siinä tasossa, kuin se omalla paikkakunnalla on mahdollista. Omalla junnuajallani kotiseudulla edustus pelasi kolmosta, mutta kyllä katsomossa oli aina suurin osa seuran junnuista. Edustuksen treenejäkin seurasi kymmenittäin junnuja ja maalien takana kävi kuhina kun palautettiin ohiammuttuja palloja. No ajat olivat toiset.
3) kolmanneksi äkkäsinkin ISOT KIITOKSET: Asko Koskeli, Kimmo Salmenoja ja Miikka Neuvonen: teille Savonlinnan suurimmat vapaana olleet kiitokset eilisestä avusta. Seurahenkeä!

Mainokset

2 thoughts on “Lauantain futsal-turnauksesta

  1. 2) Seuralla ei liene minkään valtakunnan markkinointisuunnitelmaa? Senhän voisi teettää harjoitustyönä vaikka paikallisessa ammattikorkeakoulussa. Aiemmin mainittu facebook-sivusto olisi hyvä. Stps etusivua voisi muuten hieman uudistaa nykyaikasemmaksi? Hyvinhän nuo toimii mutta visuaalisesti voisi olla aika paljon tyylikkäämmät. Myös tälläista ratkaisua kuin jipolla http://www.jippo.fi/ voisi miettiä. Siis laittaa heti valittavaksi meneekö junnujen sivuille vai Edustuksen.

  2. 1) Kaikki suoran vapaapotkun aiheuttavat rikkeet ovat kumulatiivisia eli kaikki nuo mainitsemasi on sellaisiksi aina merkittävä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s