Sarjatauko joukkuekuvalla

Kevätkierros on pelattu loppuun ja joukkuekuva otettu. Laitetaan moilemmista tiedot esille.
Sarjatilanne:
  KTP                  11   9   1   1  28 –  3    28
  Kultsu FC       11   7   1   3  22 – 14    22
  MiKi                 11   6   1   4  20 – 14    19
  Sudet               11   5   3   3  24 – 13    18
  Jäntevä          11   5   3   3  15 – 16    18
  STPS                11   4   5   2  24 – 23    17
  SavU               11   4   3   4  20 – 18    15
  HaPK              11   4   3   4  20 – 21    15
  IPS                  11   3   3   5  19 – 19    12
  KoRe              11   2   3   6  13 – 17     9
   TsV                 11   1   4   6  13 – 35     7
  SiU                   11   0   2   9   6 – 31     2
Sarjataulu on ihan ennakoidun näköinen parilla pienellä kosmetiikkakommentilla: KTP:n ylivoima on ollut kovempi kuin uskoin. Maalisarake sen kertoo aika lahjattomasti: omiin vain kolme yhdessätoista pelissä. Ainoa porukka joka vei meitäkin. Toinen viilaus sattuu Jäntevään, sarjanousijaksi onnistunut aloitus. Katsotaan syksyllä tuleeko ”KoRe”-ilmiö vai jaksaako porukka vielä loppuun saakka. Mulle suurin surun aihio on SiU:n todella tukala paikka: kaksi viimeistä lähtee alempaan sarjaan… TsV:lle kumauttelin kuolonkelloja ennen sarjakauden alkua.
Mutta miten meillä menee?
Sarjasijoitus on ihan hyvä. Pinnoja 17. Viimekaudella ennen lentoonlähtöä pelattiin 10 peliä ja pinnoja saatiin kasaan 13. Koko kaudella 2009 saatiin 33 pinnaa eli 1,515/ ottelu. Nyt ollaan alkukausi
paremmassa vauhdissa. Ottelusarakkeesta analysoituna huomattavaa on se, että tappiosarakkeessa meillä on luku kaksi. Vain KTP:llä on pienempi lukema kuin meillä. Mutta sitten se kulminaatio: tasureita meillä on peleistä melkein puolet eli 5 tasuria: olemmeko siis lohkon tasaisin joukkue :)… voittosarake jää karkipaikkoja havitellessa liian laihaksi. Pientä spekulaatiota, sehän aina kuuluu kuvaan. Viidestä tasurista MINUN mielestäni pinnat olisivat kuuluneet meille ehdottomasti MiKI ja HaPK- tasureissa: eli siis pinnoja meille lisää +4  ja mikiltä -1 lisää ja tilanne olisi:1) KTP, Kultsu ja STPS
No se oli sitä -jos niin sitten-juttua. Tosiasia on taulussa ja pientä selitystä sille missä mennään ja millä eväillä.
Alkukausi sarjaohjelmassa näytti suorastaan teloitukselta: ennakkosuosikit/ meidän pahimmat haastajat ekaan neljään matsiin ja niistä kolme vieraissa. Ne hoidettiin mielestäni arvosanalla 9. Vain tasuri Mikiä vastaan jäi vaivaamaan. Kultsutasuri oli ihan kelpo tulos. Sudet voitettiin ja KTP vie omansa tässä sarjassa. Sitten romahdettiin TsV-pelissä ja sellainen varma ote katosi seuraaviin peleihin. Vain IPS-STPS 1 – 5  tulos ei jättänyt selitettävää. Ailahtelua peleissä? Vastaan kyllä ja ehkä. Ainoastaan KTP on kyennyt tasaiseen esitykseen, ei kukaan muu, joten amatöörisarjaan kuuluu heiluriliike pelien välillä: kokoonpanot vaihtelevat jokaisella joukkueella. Siis kyllä: ailahtelua tapahtuu. Ehkä? Sitä tason vaihtelua tapahtuu pelin sisällä ja se on peilijuttuja pelaajille: 90 minuuttia omaa peliä pitää onnistua paremmin. Jos halutaan sarjan piikkipaikoille.
Pelaajapolitiikkahan meillä on ollut kuosissa.
Vaihtuvuus on iso: jos katsoo ekojen pelien avauskokoonpanoja ja nyt viimeisimpiä pelejä on listassa tapahtunut seuraavaa:
Poissa: Thil, Pulkkinen, Vento, Huttu, Raivio, Rovio ja Komu
Tilalle: Muhonen, Härkönen, Neuvonen, ja syyskierroksille Määttä ja Kultarinta.
Poissaolevien listalta Thilin ja Pulkkisen poissaolot ovat isku valtimosuoneen, toivotaan paluuta pikaisesti.
Siis kaikkiaan joukkueen rosteri pitää olla laaja ja laadukas mikäli halutaan muuta kuin uusia sarjapaikka. Tulevilla kausilla, mikäli uudistukset menevät läpi, sarjapaikan säilyttäminenkin vaatii
sitä: jos joukkuemäärät yläsarjoissa kapenevat tai tiivistyvät se luo paineita tänne alempiin sarjoihin. Tuo meidän sarja hiotaan  kymmeneen joukkueeseen, joista yläsarjoista sinne tuupataan tod. näk. putoavat PePo ja Fc kuusankoski ei siellä paraatimarssia mennä pelistä toiseen.
No lisää analyysiä.
Maaleja olemme tehneet kolmanneksi eniten. Saikki ja Speedy ovat top-10 pelaajia. Teme pelasi piste/ ottelu tahdissa, mutta takareisi siirsi syrjään: oletettavasti  Teme olisi piikissä maalintekijöissä. Thilikin ehti tehdä kolme ennen operaatiota. Tämä maalariosastohan meillä on ok. Kaje yritti pientä taktista muutosta agressiivisempaan karvaukseen kierroksen aikana, mutta paluu miehistölle sopivampaan myötäkarva/vastaiskupeliin tapahtui. Omilla vahvuuksilla pelaaminen on viisautta, mutta kyllä taktisesti pitää olla kakkosvaihtoehtokin olemassa. Puolustuspää meillä heittelehtii.
Palen olen todennut pelaavan hyvää ja varmaa kautta, mutta se ei riitä. Välillä  alkerta sortuu turhaan hautomiseen ja meille tyypillinen vastaiskupeli ei aukea. Rytmitystä pitää osata lukea, jos on pallo jalassa. Kuitenkin suurin puute on se päällikkö. Se kingi ja kukkulan kuningas joka äänellään ja olemuksellaan pistää kaverit ruotuun ja tarjoilee asennetta oikealla tavalla. Suun pieksäntään ei tarvita sielua eikä sitä kaivata, mutta se ohjaaminen ja tsemppaaminen on edelleen pelikaupassa hyllyllä. Varsinkin nuoremmissa pelikavereissa välillä on havaittavissa  pelikäsityksen puutetta eikä sitä korvata vahvalla itseluottamuksella. Ohjausta ja opastusta ja sillä saadaan oma puolustuspeli tiiviimmäksi.
Syyskierroksella avainasemaan nousee pelaajtilanne ennen opiskelujen alkamista. Taas tullaan ja mennään.
24.7. jatketaan taas pelaamista.
Ai niin käytiin kumirouheella kokeilemassa. Nyt alan jo uskoa siihen, että se kenttä tulee tänne. Ihan varma en ole vieläkään…
On sen eteen niin monta vuotta jo tehty töitä, että en luota enään mihinkään muuhun kuin huhupuheisiin…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s