15.5. STPS – KoRe 5 – 0

Eipä ollut Kotkalaisista STPS-juoksukoneen jarruttajaksi. Oli heidän onni, ettei peliä pelattu Kyrkällä.
Avauskokoonpano meillä oli paras mahdollinen:
Dima
Kotro,Roivainen, Karjalainen, Riikilä
Pitko, Kautonen, Loikkanen, Huttu
Thil ja Pulkkinen
3 minuuttia kellossa kun  Huttu keskitti vasemmalta laatikkon ja Teme ampui puoliitaisen saksivolleyn yläpesään.
Sitten vartin kohdalla Pitko keskitti oikealta ja speedy puski maaliin.
35 miuutilla Teme ampuu vasurilla takakulmaan.  Veto olisi mennyt ohi, mutta Speedy puski pallon sisään.
Siinähän se peli sitten oli tapsuteltu. Peli oli ihan suvereenisti kontrollissa. Prässi oli tehokasta eikä Kore kyennyt avaamaan peliään juuri ollenkaan.
Eka jakso oli todella hyvää peliä.
Sitten tuli tauko.
Kakkosjaksosta jäi  huono maku suuhun. Kore tahtoi tehdä maalin ja nosti pelaamistaa ylös. Meillehän siitä aukesi paikkoja ihan julmetusti. Puolustaminen meinasi välillä uhohtua, tai oikeastaan se oli vähän vaillinaista. Ei oltu tarpeeksi teräviä ja aktiivisi. Syötöt muuttuivat surkeiksi. Vasen laita unehtui pitkäksi aikaa käyttämättä ja varsinkin  Maukka jäi hyödyntämättä.
Kautosen Juuso piti puhellaan joukkuetta hereillä ja tänäänkin Juuso dominoi keskikenttää.
Kaksi maalia vielä nähtiin Loikkaselta. Neljännen Diman avauksesta yhdellä kosketuksella Speedy vauhtiin ja roikotus Sjöblomin yli. Sjöblom pelasi hyvän pelin ja torjui aikamosen määrän palloja.  Pelimiesraadissa toimittajat Flink ja Pesonen arvottivat 1. Loikkanen 2. Kautonen ja 3. Dima. Paljon jäi parannettavaa seuraavaan peliin; matsi kestää 90 minuuttia ja oli vastustaja kuka tahansa OMA tekeminen ja keskittyminen pitää säilyä loppuun saakka, Nyt pelailtiin puolet ottelusta ja se ei todellakaan riitä vastustajien kovetessa.

MM-lätkää Suomi – Ruotsi…
Onpa vaikeeta onkia tietoja KoRe:n joukkueesta. Seuran sivut ovat jäänet parin kauden takaisiin tietoihin ja kahdesta ekasta voittopelistä hävinneiden joukkueiden raportit ovat arvatenkin hyvin lyhkäisiä. Joten enpä lähde hirveesti KoRen peliä arvuuttelemaan. Ainoastaan Oinosen Mikko (MP-siirto) lienee ennakkoon seurattavin pallotaituri. Kaksi maalia Savu-pelissä.
Pysytään omassa joukkueessa ja sen tilassa:
MM-lätkää Suomi – Ruotsi…
Lähdetään pelaamaan sitä omaa peliä ja ollaan kärsivällisiä, kyllä ne maalit sieltä tulee – onko tuttua?
HaPK:lle ekan kierroksen ottelusta tunnustusta siitä, etteivät rakentaneet bussipysäkkiä ja pelanneet pientä tappiota, vaan pyrkivät pelaamaan. (Elämäni ensimmäinen positiivinen tunnustus jostakin HaPK:lle: taidan olla loman tarpeessa.) FCPasa sen sijaan pelasi pientä tappiota ja onnistui siinä, mutta pinnat lähti STPS:lle ja niistähän tulosurheilussa on kyse.  Maalimäärillä ratkotaan marginaaleja.
Meidän hyökkäys on osoittanut tehokkuutensa jo muutaman kauden ajan.  Puolustus on ollut se heikompi kohta jonka tilkitseminen on ehto pinnojen keräämiselle keskikastia korkeammalla olevien joukkueiden kaatamiseksi.
MM-lätkää Suomi – Ruotsi…
Nyt on kautta takana 180 minuuttia ja omissa on soinut 0 kertaa. Näin se pitää mennäkin näitä ennakkoon heikompia vastaan. Puolustus on koko joukkueen juttu. Jos yläkerrassa ja keskikentällä ei tehdä asioita oikein on ihan sama ketä siellä puolustuslinjassa ja maalilla pelaa. Puolustaminen alkaa pallonmenetyksestä ja oikeastaan pallollisenakin joukkueen pitää huolehtia siitä, että mahdollisen nmenetyksen jälkeen vastajoukkue ei pääse helpolla kääntämään peliä. Kaje on onnistuneesti lanseeerannut joukkueeseen tavan karvata ja puolustaa. Saahan sitä vastustaja kierrättää omalla puoliskollaan palloa vaikka kuinka, turha sinne on mennä höntyämään. Sitten mennään kun tulee vastustajalle virhe ja tiiviimmin kiinni omalla kenttäpuoliskolla. Meidän kärkipelaajat Thil ja Pulkkinen ovat nopeita, teräviä ja osaavat omalla liikkeellä peittää ja ohjata keskustan syöttösuunnat. Keskikentällä on sitten hurjan työmoraalin omaavat pelaajat Pitko, Huttu , Loikkanen ja Kautonen. Ja ihan ehdottomasti Juuson mukaantulo ja pelipanos on siirtänyt keskikentän hallinnan meille.  Speedy ja Juuso keskellä on varmasti sarjan kovin kaksikko. Tämä osa-alue on paremmassa puolustustahdossa ja taidossa kuin koskaan aikaisemmin. Tuo etusivun videoklippi (kiitos Sami Mäkinen) josa Masa ampuu ylärimaan on hyvä tiivistyskuva meidän pelistä: Juuso katkaisee,  Maukka ottaa pallon ja Matti painaa maalille. Vielä jos huomaat mitä tekee speedy, se oli maalilla yhtäaikaa Masan laukauksen kanssa…ei ihme että se tekee pinnoja tasaseen.
Sitten se varsinainen alakerta. Huomenna miehitys on Kotro, Roivainen, Karjalainen, Riikilä.  Jännä jako: junnut ja seniorit… MM-lätkää Suomi – Ruotsi… Roivainen (etusivin klippi loistavasta vaparista) ja Riikilä jatkavat kehitystään. Pallollisena taitotaso on hyvä ja kokonaisen ehjän kauden myötä 2010  on tullut malttia ja kovuutta. Tai sanotaanko, että malttia on ollut ennenkin, mutta sitä oli jopa välillä liikaa… Pojat ovat nostaneet suoritustasoaan. Pale ja Kotro ovat taas jo kokeneempia pelureita. Kotron asenne taistelijana on korvaamaton ja Palen suoritustaso on luotettava pelistä toiseen. Pääpelivoimassa meidän alakerta taipui aikaisemmilla kausilla, varsinkin erikoistilanteissa. Saa nähdä mitä apuja Dima tuo siihen ongelmaan. Todella kovaan testiin Dima ei ole joutunut, mutta kaksi nollapeliä on takana muutamalla loistotorjunnalla ryyditettynä. Lisäksi se henkinen tuki puolustajille, mitä hyvä veskari tuo mukanaan näkyy selkeästi.  Ei ole hätä eikä kiire. Maalivahti hoitaa ne pallot joihin puolustus ei ehdi.
Ja peliin osallistuva maalivahti säästää ottelussa hurjan määrän puolustajien juoksumetrejä.
Nordicbet ei anna armoa KoRe:n hyville esityksille ( tai ainakin voitoille, esityksistä en tiedä) kerroin Kotkalaisten voitolle on 5 ja tasurillekin 4,5.
Valtakunnassa puheenaiheena olleelle lahjuspelille hyvä pohja: 100 000 veto KoRen voittoon. Kotrolle ja Palelle 10.000 huonosta pelistä ja Pötkölle vielä tappion varmistamiseksi 5€ ja se lähtee mukaan suunnitelmaan. Kassaan kilahtaa 500 000..justiinsa juu..
Mutta huomenna harmillisesti lätkä-ämmämmän päällekäin peli, josta odotan kotijoukkueen suveereenia hallintaa ja voittoon oikeutettavan määrän maaleja. Maukalle toivon onnistumista huomenna, ettei Korkeasaaren apinatalo Ilkka ja Sesse Koivistoineen tee pesäpaikkaa niskaan.
Kyrkkää yritettiin pelipaikaksi, koska meidän pojat ovat jostain syystä ihan ylivertaisia juoksuvoimassa. Miksi? En tiedä, siihen lajiin meillä ei ainakaan panosteta erikseen. Luontaisen lahjakkaita Nandi-heimon miehiä… mutta annetaan nurmena toipua pakkastalvesta ja mennään niitylle sitten seuraavassa.
MM-lätkää Suomi – Ruotsi… antaa olla, tulkaaAreenalle  klo 18.30

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s