21.5. Pape – STPS 0 -2

Pinkit sukat, pikkasen vaan haalenneet

Kaje ja STPS vei pinnat. Raportin linkitän Papen sivuilta joskus. Maalit meille Thil ja Pulkkinen.
PAPEN sivuilta:
STPS oli liian hyvä  (24.05.2011)

STPS osoittautui liian hyväksi ja pahaksi vastustajaksi. Kaunista futista pelannut vierasjoukkue iski ensimmäisellä jaksolla kaksi maalia ja oli toisella jaksolla vajaalukuisenakin PaPea parempi. PalloPeikot puolusti kurinalaisesti ja kovalla asenteella, mutta PallolliseenPeliin jäi edelleen PaljonPetrattavaa. 

Ratkaisumaali syntyi jo 9.minuutilla, kun Toni Loikkanen pääsi pyörähtelemään pallon kanssa ja antamaan pienen takapassin Teemu Pulkkiselle. Nopean savonlinnalaiskärjen pelätty vasuri lävähti ja pallo sinkoutui maalin ylänurkkaan. Upea maali, jonka torjumiseen ei jäänyt mitään mahdollisuuksia…. lue lisää

ENNAKKO: Papella 2 pinnaa tasureista: tasurit Ips ja Savu ja sitten tappio Pepolle ja ilmeisesti Torrekselle…
Enpä puutu ennakossa joukkueisiin, totean vain, että meillä on tasaisempi nippu hyviä tai erinomaisia pelaajia kuin Papella, jossa myös on hyviä ja erinomaisia pelaajia.
Ennakoinkin valmentajia. Mielestäni nyt on vastakkain tämän sarjan kaksi parasta valmentajaa Patjas ja Koikkalainen, tuo pinkkien sukkien erikoismies. Harmillisesti Susien ja Patjaksen  taival katkesi pisteessä, jossa oma odotusarvoni tuloksellisesta kaudesta oli Susien nousu pelaamalla kakkoseen, tai ainakin lohkovoitto. Kärsivällisesti Patjas rakensi Susille selkeää pelillistä identiteettiä. Taisi itse tai joku muu sen nimetä total controll footballiksi tai vastaavaksi.  Ja siihenhän pyrittiin. Arvostelin sitä viimekaudella ehkä liian haasteelliseksi pelaajamateriaaliin nähden, mutta kärsivällisyys valmentamisessakin on hyve. Tuuliviirimiehiä ja jokaiseen peliin vastustajan mukaan sorvattuja pelitaktiikoita tai HaPKimaisia ”who cares”- mentalitetti- joukkueita tulee ja menee sarjassa yllin kyllin. Tai helvetillisiä huutajia tyyliin Borg…
Tai mielestäni tällä hetkellä koko valmentajakaartin suurin floppaaja MiKi:n Lähde, jonka valmennus ei saa irti MiKi:n kaltaisesta joukkueesta kuin kolmosvaihteen. Kajen vahvuus taas on pelin rakentaminen käytössäolevien pelaajien vahvuuksille ja oikeanasteisen vapauden antaminen kentällä. Tämä puoli taasen mielestäni ontui Patjaksen muuten analyyttisessä Susi- valmen-nuksessa.
Kaksi kautta STPS pisti palloja vastustajan verkkoon solkenaan: siihen meillä riitti pelaajien taidot. Puolustusta rakennettiin vähitellen ja tällä kaudella samalla miehistöllä + vaihtuneella maalivahdilla on pelattu 270 minuuttia nollaa. Asioita on tehty oikein. Kentällä liikutaan oikein ja isketään oikeaan aikaan.
Mielenkiinnolla odotan huomista peliä: lähteekö Patjas hakemaan nolla-nollaa ja luottamaan roiskepalloilla avautuviin paikkoihin Iiskolalle ja Nakarille. Vai pelaako PaPe omaa peliään?
Ennakkosuosikista ei ole epäilystäkään. Viitta on vahvasti keltamusta ja vahvasti lähdetään Papea kaatamaan. Joukkue viimekuuleman mukaan on iskussa ja lasareettiosasto on toistaiseksi tyhjä. Oletettavasti keskikentän pelikortit jaetaan Kautosen ja Loikkasen kädestä.
Patjakselta lainaus Papen- sivuilta

– STPS:llä on nopeat ja taitavat hyökkääjät Pulkkinen ja Thil, erinomaiset laitapelaajat Huttu ja Pitko ja sarjan paras keskikenttäduo Kautonen-Loikkanen. Varmaotteisen alakerran linjan takana pelaa ammattilaismaalivahti Dima. Sarjan paras joukkue tällä hetkellä. Sarjataulukon perusteella meillä ei ole mitään mahdollisuuksia, mutta luulisin, että Voikkaalla tullaan näkemään tasainen ja tasokas kamppailu sarjapisteistä, ennakoi Patjas.

Tietäen valmentajat ja joukkueet (Suomen cupissahan kohdattiin) voin yhtyä edelliseen tekstiin. Mutta pinnat tulevat Helmen kyydissä kauniisti etupenkille laskostettuna Savonlinnaan.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s