22.6. IPS – STPS 6 – 1

Olihan se kamalaa katsottavaa, idea on hukassa ja itseluottamus lähti kyytipoikana. Mitä minulle (saa olla erimieltä) jäi mieleen, siitä muutamia asioita.
Hyökkääminen: kaivataan Pitkon Timoa ja Hutun Maukkaa. Näiden pelaajien toimesta palloa on pelattu maalipaikoille, josta Teemu, Speedy ja Thilin Matti ovat päässeet tekemään maalit. Maukka oli eilisessäkin pelissä mukana, mutta ei sellainen Maukka, jota on totuttu näkemään. Se taituruus on jossain hukassa tällä hetkellä. Pallo ei tartu ja pysy jalassa tavalla jolla se on siihen tottunut. Oivaltavat syötöt katoavat samalla kun pallo ei tottele.
Vauhtikone Pitko ja siihen liittynyt runnoutuminen vastustajan boksiin on poissa reisirepeämän takia. Roivaisen Simppa on tuurannut Pitkoa, mutta eri ominaisuuksilla ja tehoilla kuin mille joukkue on peliä rakentanut. Laidassa ei tapahdu räjähdystä, jota vastustajan puolustus joutuu paikkaamaan liikeellään. Siitähän seuraa tilaa muille hyökkääjille. Simppa pelaa ihan tyydyttävästi, mutta se ei riitä tuohon rooliin ja ”opittuun” tapaan pelata.  Speedylle ei jää mahdollisuutta taustanousuille ja kakkospalloille, kun 16 alueella ei ole riittävästi taitavia pelaajia. Sieltä puuttuu Pulkkisen Teme ( nivunen, ehkä mukana keskiviikkona) ja Thilin Matti (murtunut ukkovarvas). Eilen piikissä kokeiltiin Roivaisen Viltsua ja Maukkaa. Ei sanottavaa menestystä. Eli se meidän pelillinen syömähammas,  vauhti ja taito on proteesipajalla.
Keskikentällä eilen Juuso ja Antti jaksoivat raataa ja tehdä töitä ihan täydellä asenteella, mutta energia piti suunnata puhtaasti puolustamiseen.  Speedy normaalisti napsii  pääpalloissa keskialueen pitkät avaukset suurinpiirtein prosenteilla 70/30. Ei napsinut eilen eikä SaVu pelissä. Tilannetta vaikeuttaa mielestäni vielä se, että vaikka edellämainitut ongelmat nopeisiin hyökkäyksiin on tiedossa, Dima pistää jatkuvasti pitkää palloa Speedylle tai laidoille. Näillä elementeillä pallo tulee yheti jälkeen vastustajan mukana takaisin. Tässä tilassa Speedyn rooli kasvaa hallitsemattoman suureksi: Teme ja Matti puuttuu.  Juuso ja Antti ravaavat edestakaisin hankkimassa palloa joukkueelle.
Puolustaminen: joudutaan puolustamaan liikaa, kun pallo ei pysy joukkueella. Kuinka paljon eilen oli velttoja/ epätarkkoja syöttöjä. Vastaanottaja saa heti ruveta kamppailemaan pallosta. Alkukauden nopea kierrätys laidalta toiselle on muuttunut hitaaksi, vastustajan prässiä kutsuvaksi pallotteluksi. Suunta, nopeus ja idea puuttuu.  Se on pitkälti hyökkäyspään ongelmien mukana tuoma piirre. Jos alkukaudella pakki-laitalinkki pelasivat nopeita hienoja hyökkäyksiä molemmilta laidoilta, nyt lähestulkoon törmätään toisiin keskiviivalla. Eilen meidän alakerta teki virheitä, josta IPS rankaisi. Lisäksi alakerrassa hävittiin selkeästi juoksunopeudessa. Varsinkin alussa Kotro/ Määttä jäivät jalkoihin. Ips pyöritti palloa yhdellä kosketuksella ja kun Antti/Juuso oli pelattu sivuun syöttämällä oli puolustuslinjan edessä tyhjä tila , jota toinen toppareista joutui täyttämään. Pale, jonka olen tottunut näkemään enemmänkin varmistavana, joutui nyt pois roolistaan ja IPS pisti pallon hyvin ajoitettuihin juoksuihin omille hyökkääjilleen.  Se oli eilen suorastaan raastavan tehokasta.
Viltsun paluu eilen Palen kaveriksi rauhoitti tilannetta, mutta ei hirveästi muuttanut ottelun kulkua. Lisäksi ne pallonmenetykset alakerrassa eilen olivat ottelun surma. Riikilän Mara ei eilen hirveästi jäänyt tasostaan, mutta ei ollut itseluottamuskaan ihan kohdallaan. Siitä johtuen teho hyökkäyksen käynnistämisissä jai vajaaksi. Ei ollut edessä sopivaa paria.. enpä muista Maralta juurikaan normaalisti nähtyjä nousuja.

Selväähän on, että kukaan ei selviä sarjasta tappiottomalla sarjalla. Meillä niitä on nyt kaksi. Ollaan sarjakakkosena viel, pinnan jäljessä PePosta. Eli tulos on mielestäni kiitettävä.
Mutta se ei riitä: joukkue pitää saada nousuun ja pelaamaan.
Joitain asioita tuli mieleen  ja pelaajien tervehtyessä mahdollisuudet kokeilla eri asioita paranevat.  Puolustuksen nopeus??  Tarvittaessa Pulkkisen Antti toppariksi. Ehkä synnynnäisin toppari meidän pelaajamateriaalissa. Ja nopeus riittää ja eilisen perusteella pomppu pääpalloissa. Kova on Antin korkeus pääpalloissa. Viltsu/ Pale keskikentän pohjalle.

Pelin pelaaminen Dimalta useammin lyhyenä. Nyt ne tulee takasin kuin flipperissä. Se on äärimmäisen rasittavaa Speedy, Juuso,  Antti-akselilla. Noustaan pallon mukana hyökkäykseen ja sehän tulikin jo vastaan.

Agressiivisempi ilme pallollisena joukkueena. Kyllä eilen IPS:n pelaajat olivat askeleen röyhkeämpia ja kampesivat itsensä ekaksi pallolle.  Me hieman jäätiin katselemaan kun naapuri tuli.

Mutta ei syytä huoleen. Minusta kaikk hyväti asiat ovat edelleen olemassa. Nyt vaan pitää nöyrästi kerätä helmet takasin ketjuun ja laittaa solmut päihin. Pelataan sitä nopeaa räiskähtelevää peliä kun siihen on eväät ja keskitytään rauhallisempaan rakenteluun kun edelliset eväät ovat lopussa. Kaksi ottelua ( Miki keskiviikkona ja Kultsu lauantaina 2.7.) ja sitten alkaa kolmen viikon tauko. Sekin pitää hyödyntää.
 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s