29.5 STPS – SavU 2 – 0

Kuva: Itä-Savo

Olipa vaikea peli. Onnella ja Dimitrin huipputorjunnoilla STPS korjasi pinnat kotiin 2 – 0.
Heti alkuun Savu pääsi kokeilemaan lähietäisyydeltä Diman taitoja: torjunnasta pallo takaisin kentälle ja tuplatorjunta heti perään. Sitten oli kotijoukkeella johtomaali lähellä: Pulkkisen Teemu  laukoi volleystä ylärimaan ja siitä pallo alaspäin ja kentälle. Peli oli tilanteisiin nähden meillä, mutta kyllä kenttäpeli yski todella pahasti. Savun kookas joukkue hyödynsi massaylivoimansa ihan täydellisesti. Hävisimme pääpallot ja Diman pitkät avaukset, joita minun mielestä tänään tuli ihan liikaa, Savulaiset napsivat itselleen. Pieni kenttä ja isot miehet oli toimiva resepti.
Lisäksi SavUn maalivahti ?Manu Kiljunen? pelasi myös hyvän ottelun, mutta meidän maalivahti ratkaisi ottelun torjunnoillaan. Toinen mielestäni mainitsemisen arvoinen Savupelaaja oli kookas Janne Liukkonen, joka targettina napsi pallot itselleen ja  voimalla piti pallon itsellään. Ykkösjakso pelattiin 0 – 0.
Kakkosjakson alkuun noin 50 minuutilla vasemmalta laidalta noussut Riikilä keskitti upeasti suoraan Loikkasen Tonille joka pisti pallon maaliin. Kakkosjaksolla otteet kovenivat ja erotuomari Pulkkinen kortitti joukkueita yhteensä 7 varoituksen verran. Jotain tuo korttimäärä kertoo tuomarin otteesta pelissä. Sitä ei oikein ollut…
1 – 0 tilanteessa Savun tasoitus oli enemmän kuin lähellä. Pallontavoittelutilanteessa rankkarialueella, tosin lähes nollakulmassa Dima turhaan luisteli hyökkääjän kumoon ja pallo pilkulle. Savun Lasse Hyvönen ampui kuitenkin ylärimaan. Loppupelin ote oli SavUlla ja STPS keskittyi puolustamiseen. Pitkon Timo siirtyi vasempaan laitaan kakkosjaksolle, jossa hieman tuhdimpi pakki oletettavasti jäisi Pötkön vauhdista. Savu teki pelaajavaihdon. Muutamaan otteeseen Pitkö pääsi survoutumaan Savupuolustuksen keskelle ja tulihan se maali sitten ihan loppuminuuteilla.
Tänään savu oli hallitsevampi osapuoli pelissä, mutta joskus onnella ja tehokkaalla viimeistelyllä pelit voitetaan. Varmaa on, että keskiviikkona tuolla pelillä Lappeenrannassa tulee patapeli. Syöttötarkkuus pitää saada keskittymisen kautta paremmaksi. Nyt hurjasteltiin pitkillä avauksilla laitoihin, jossa toisessa laidassa  nuori Simo-Santeri Roivainen joutui ihan liian isojen poikien puristukseen ja tehot olivat kateissa. Diman jatkuvat pitkä avaukset eivät tänään toimineet Savun hallitessa ilmatilaa. Poikkeusellisesti Speedykään ei tänään niissä pärjännyt.  Loikkanen ja Kautonen keskellä eivät päässeet pyörittämään peliä liian nopealla ylösviennillä ja sitten taas juostiin alas.. Harmittavinta pelissä oli kuitenkin Pulkkisen Teemun nivusvamma. Toivottavasti se ei ole paha..
Alkuviikosta meille selviää kahden vahvistuksen saapuminen savonlinnaan ja molemmat toivotetaan lämpimästi joukkueeseen.
Mutta 450 minuuttia ilman takaiskua on joka tapauksessa ihan hurja saavutus.
Pelimies- raadissa KuP- valmentaja Jäärni listasi Mertalan Nesteen tarjoaman lounaskortin
1. Dimitri Chudaykin
2.Toni Loikkanen
3.  Juuso Kautonen

ENNAKKO: Sunnuntaina saapuu Savonlinnaan Mikkelin maalaiskunnan edustus kokeilemaan kestääkö meidän maali vielä puhtaana. Nythän on joukkue pelannut jo 360 minuuttia ilman takaiskua. SavU on ollut meille vuosien saatossa paha vastus.

Kaudella 2008 pelattiin tasuri 2 – 2 ja voitettiin 3 – 0
Kaudella 2009 hävittiin 2 – 0 ja pelattiin tasuri 1 – 1
Kaudella 2010 hävittiin 5 – 2 ja voitettiin 4 – 0
SavU lla on ollut yleensä hyvä ja kokenut runkomiehistö ja MP-farmisopimuksella mukaan on tarttunut kovia pelimiehiä kuten Mutka ja Sirviö.
Nyt tilanne taitaa mennä siihen suuntaan, että se kokenut ja hyvä runkomiehistö alkaa olla pelipolkunsa päässä ja MP- avut ovat satunnaisia tai ylijäämämiehiä.
Mielenkiintoisena pelaajana SavUn keskikentällä häärii Ristiinalaislähtöinen ja muistaakseni MiKi-junnuissa pelaillut Joonas Heinikainen, josta SavUlla on lupa odottaa leaderia joukkueeseensa.
Sunnuntaina edelleen kentällä on vain yksi ennakkosuosikki ja se on kotijoukkue.
Nordicbetin setä on ihan varma STPS voitosta; taitaa olla meikäläisen muistikuvan mukaan kovimmat kertoimet:

STPS – SavU
1.05
6.50
10.00

Eipä ole asiassa paljon selittämistä.Ei.
Missä joukkue menee tällä hetkellä? Keskiviikon treeneissä kävin nauttimassa tunnelmista: joukkue on JOUKKUE isolla fiiliksellä. Hyvä mieli ja tekemisen rentous loistaa kaikesta: höynät, laukausharkat, haastepelit ja kaikki muu tehdään tosissaan, mutta mukaan on tarttunut se Kajen ajama teesi: nauttikaa tekemisestä. Tuli itsellekin sellainen fiilis, että nappulatpuujalkaan ja mukaan…
Sunnuntain kokoonpanossa on pientä viilausta: suupaltti-Huttu muistelee lämmöllä Viitamiehen Jannen kanssa käymäänsä pelaaja-erotuomari -debattia edellisestä matsista ja Kotron Toni lähti voittamaan Tukholman maratonia. Tod. näk. paikkaukset tulevat pakiksi Jesse Määttä ja vasempaan laitaan Roivaisen Simo-Santeri.
Mielenkiintoista on nähdä ketä SavU-bussissa matkaa kohti Savonlinnaa. Heinikainen joutuu vielä kokemaan ja toteamaan nuoruutensa Loikkasen ja Kautosen edessä: Juuso ja Toni on kyllä sellainen veijaripari, ettei sarjassa ole heille haastajaa. Pitkon Timon lähtönopeus tuntuu kasvavan joka kerta kun lasta näkee pallon perässä. Pulkkinen ja Thil helpottavat kärjessä kaikkia muita paitsi SavUn alakertaa.
Meidän puolustuksessa Karjalaisen Pale, Roivaisen Viltsu ja Riikilän Maran  on tosi varmassa pelikunnossa.
Areenalla on muuten katsomokin nyt laitettuna paikoilleen, joten sieltä näkee todella hyvin miten SavU pöllyää kentällä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s